Президентът Росен Плевнелиев открива бизнес форум за успехите на Пловдив и новите региони с потенциал

Новините

01-11-2016, 00:06

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на първата по рода си конференция за производствени инвестиции “Doing Business in Bulgaria: Успехът на Пловдив и кои са новите региони с потенциал”. Във форума, който ще се проведе днес в Пловдив ще участва и вицепремиерът по европейските фондове и икономически политики Томислав Дончев. 
Конференцията си поставя за цел да покаже на компаниите от водещи сектори като производство, иновации и IT, възможностите, които България предлага като инвестиционна дестинация. В зала „Пловдив“ на „Гранд Хотел Пловдив“  за двудневния форум се очакват 400 гости.  Инвеститори от България, Европейския съюз, Китай, Израел и Турция, финансови институции, консултанти и юридически кантори ще обсъдят предимствата за правене на бизнес у нас; ще дискутират какво трябва да се подобри в средата, така че да се създадат повече индустриални зони в България, които да привличат компании и да създават работни места.
Тони Томпсън, Постоянен представител на Световната банка за България, Чешката република и Словакия, Европа и Централна, ще представи най-новите резултати от Класацията на Световната Банка за „Правенето на бизнес“ и как се вписва Пловдив.
Сред основни теми в програмата са „Какво стои зад успеха на Пловдив“, „Икономически преглед на региона“, „Голямото предизвикателство - човешкият капитал“. Ще бъдат представени и изгряващите звезди- 4 града, мотивирани да повторят успеха на Пловдив. Среща с кметовете, които ще представят интересни възможности за инвеститорите.
Вторият ден на конференцията е отделен за срещи и огледи на икономическа зона „Тракия“. Организатори на конференцията са Община Пловдив и „Капитал“.