Жени ГЕРБ - област Кюстендил честитят Деня на народните будители

Дамите от ГЕРБ отправят пожелания към съвременните будители да бъдат здрави, да имате силен дух и самочувствие

"Уважаеми учители, културни дейци, просветители и книжовници, за нас е огромно удоволствие да ви поздравим по повод 1-ви ноември - Деня на народните будители. Това е денят, в който изразяваме нашата признателност и уважение към всички вас - стожерите на българската просвета и култура." Това се казва в поздрава, изпратен от Жени ГЕРБ - област Кюстендил до всички културни институции, читалища и училища в областта по повод празника.

"Благодарение на вашата инициативност, любов към науката, творчеството и българския език, нашият народ пази жив в паметта си светлия пример на народните будители. И днес, когато българският народ има нужда от силна духовна упора и нравствени напътствия, този пример, завещан на всички нас, ни дава самочувствие и гордост от делата на нашите предци", гласи още адресът.

В поздрава дамите от ГЕРБ отправят пожелания към съвременните будители да бъдат здрави, да имате силен дух и самочувствие! "Не спирайте да будите любовта към знанието на младото поколение, защото това е най-ценното наследство, което можем да му завещаем. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!", се казва още в поздравителния адрес.