Националното турне на танцова формация "Петлите" стартира от Стара Загора

На 3 ноември в Синдикалния дом

Националното турне на Танцова формация "Петлите" и приятели стартира от Стара Загора на 3 ноември в залата на Синдикалния дом. Това съобщават от пресцентъра на общината. Спектакълът "Най-доброто от "Петлите" е създаден по повод 10 години от създаването на формацията. Средствата от него ще бъдат за подпомагане на децата в неравностойно положение. Постановката се реализира с подкрепата на Община Стара Загора.
Гости на спектакъла ще бъдат Гери и Милица Тодорови, децата от "АЗ-ЪТ" Жанет Делчева и Диан Димов, Балетна школа "Феерия"с ръководител Цветелина Тенева и Hip-Hop Dance Do It Crew, с ръководител Валентина Андрейчева.
Танцовата формация "Петлите" е създадена през 2006 г. в бившия интернат "Александър Георгиев - Коджакафалията" в Бургас. В нея участват талантливи деца от социално слаби семейства, както и от бургаски училища. Идеята на основателите е интегрирането на децата в обществото. До момента групата има 6 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов. За 10-те години от създаването си са направили над 300 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца в цялата страна.