Министър Павлова ще инспектира приключващите ремонти на виадукт Елешница на АМ Хемус

Мостът, с дължина 646 м, е в експлоатация от 1979 г. и от тогава ремонтни дейности на него не са извършвани

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров ще инспектират приключващите ремонтни дейности на виадукт „Елешница“ на АМ „Хемус“.  Платното на виадукта при км 15 се ремонтира основно през тази година с отпуснати от правителството средства. По време на строително-монтажните работи трафикът преминаваше двупосочно в обновеното през миналата година платно за София.  Мостът, с дължина 646 м, е в експлоатация от 1979 г. и от тогава ремонтни дейности на него не бяха извършвани. 

По-късно, от 15.00 часа, министър Лиляна Павлова и инж. Лазар Лазаров ще инспектират извършените ремонтни дейности на третокласния път III-101 Враца – Криводол с дължина 10 км. За рехабилитацията на пътната отсечка с Постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 4 млн.лв. Инспекцията ще започне от Криводол по посока Враца.

От 16.00 часа в хотел „Хемус“ – гр. Враца министър Лиляна Павлова ще вземе участие в дискусионен форум „100 жени в управлението“. Регионалният министър ще се включи с презентация на тема „Предизвикателствата пред жените в политиката и политиката като предизвикателство пред жените“.