Йордан Николов:Няма да бъдат издавани повече разрешения за строеж в кв. Бедечка

До 29 септември има издадени осем разрешителни

"Няма да бъдат издавани повече разрешения за строеж  в кв. Бедечка. Желанието на общината е останалата част да се превърне в парк", заяви категорично днес зам.кмета Йордан Николов. Той заяви това малко след импровизирания протест на представители на сдружението „Запазете Бедечка“.

"Разбрах от горещия телефон на община Стара Загора, че нещо се случва в кв. Бедечка. За въпросния протест няма разрешение и искане за токова не е постъпвало", обясни Николов. Според зам.кмета до 29 септември има издадени осем разрешителни за строеж "издадените разрешителни преди 29 септември са законни и няма закон или наредба, които да ни позволят ние да забраним строежа на сграда, която има такова разрешително".

Припомняме, че по обяд двайсетина еко активисти спряха с жива верига преминаването на техника към обектите, които се строят въз основа на законни строителни разрешителни, издадени от Община Стара Загора. Намясто пристигна полиция, началникът и служители на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ към Община Стара Загора и собственици на имоти в района.

По време на импровизирания протест защитниците на Бедечка настояха да спре строителството на вече изграждащите се кооперации и заплашиха, че в противен случай ще обявят гражданско неподчинение