Томислав Дончев: БСП и ДПС играят в един отбор - въпросът е кой е третият

Не е имало инфарктно състояние снощи, коментира вицепремиерът

Тези избори още не сме ги загубили. Те не са приключили. Всичко зависи от начина на общуване с гражданите, каза в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът Томислав Дончев. Така той коментира резултатите, които кандидатът им за президент Цецка Цачева постигна на първия тур на изборите.

Това ако не си първи да си подадеш оставка, е иновация. Зад нея стои ГЕРБ. Моята теза е, че веднъж обещано нещо, трябва да се изпълни, заяви вицепремиерът.

Днес БСП стои зад Радев, преди години стоеше зад Орешарски. Изборите обаче още не са приключили, морални разсъждения историята не понася. Цачева има качества, че е добър кандидат. БСП и ДПС играят в един отбор - въпросът е кой е третият. Политическият формат ще е като през 2013 г. Аз в крепостния вот не вярвам - не е хигиенично. 

Не е имало инфарктно състояние снощи, всички имаме нормално кръвно - говорихме си с колегите. Моята теза беше да се спазват обещанията, няма как да се отметнем.

Надделя обаче тезата на колегите Павлова и Горанов, че тези избори не са оценка на работата на кабинета и че в много сектори и в бюджета правителството се справя много добре. Зараждащите се националистически настроения не са изненада и това се измерва в резултатите за Каракачанов. Чувствителността на хората към картелите пък обуславя резултата на Марешки.

Платената демокрация е по-лоша от платената любов, каза Дончев по повод разследване на Нова за агитация в Петричко с даване на дърва за огрев. След проверка сигналът до прокуратурата трябва да дойде от нас, категоричен бе Дончев.

„Ние демонстрираме и принципи, и морал. Ако ги загубим, губим всичко”, заключи Дончев.