Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд братя, извършили грабеж на възрастен съсед

Двамата обвиняеми са осъждани

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама братя, извършили грабеж на възрастен мъж – техен съсед.

Обвинението срещу двамата е за това, че на 13.07.2016 г. в с. Бръшляница, обл. Плевен, Нако И. /при условията на опасен рецидив/ и Самуил Н. /като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си/, в съучастие отнели чужди движими вещи – парична сума 115 лв., от владението на собственика – мъж на 89 години, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила.

Двамата обвиняеми са братя. На 13.07.2016 г., около обяд, нямали парични средства и решили да си набавят такива, като извършат грабеж на самотно живущият им възрастен съсед. Сложили на главите си качулки, за да не им се виждат лицата и проникнали в жилището на комшията. Хванали пострадалия за ръцете и го претърсил за пари. Нанесъл му няколко удара в брадата и стомаха, като непрекъснато питали къде държи парите си. Претърсили къщата и едва след като намерили скрити 115 лв. пуснали човека и напуснали къщата. Двамата обвиняеми са осъждани.

Взети са им мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.