Зам.-министър Нанков: Стартираме проект за подмяна на над 6 километра водопроводи в Разград

Разград е с гарантиран бюджет от близо 20 млн.лв. по програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на община Разград д-р Валентин Василев дадоха старт на проект за подмяната на 6,3 километра водопроводи в Разград.  С официална първа копка днес се постави началото на първия етап от реализация на обект „Реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“ - гр. Разград“Ю“ на стойност 500 хил.лв. Проектът е разделен на три етапа, като планираната инвестиция по линия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството възлиза на 2,6 млн.лв.

Строително-ремонтните дейности ще продължат тази и следващата година. Освен подмяната на уличната водопроводна мрежа, ще се изпълнят и 120 сградни отклонения, с което на практика цялата довеждаща система до домовете на хората ще е нова. „Ще минимизираме авариите и загубата на питейна вода, а жителите на ж.к. „Орел“ ще имат качествена вода с необходимото налягане“, отбеляза още Нанков.

Заместник-министър Нанков посочи, че след подмяната на подземните мрежи следва пълно обновяване на квартала, тъй като той е включен в проект за облагородяване на градската среда по програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ Разград е с гарантиран бюджет от близо 20 млн.лв. по програмата.