Министър Ненчев: Няма да позволим незаконен трафик на хора

"Въоръжените ни сили се подготвят за дългосрочна мисия по българската граница", заяви министърът

Въоръжените ни сили се подготвят за дългосрочна мисия по българската граница. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев в Благоевград в отговор на въпрос на журналисти днес, 8 ноември 2016 г. Ще бъде направено всичко възможно да подсигурим добри условия за работата им, включително облекло, медицинско обслужване, фургони за дежурните, подчерта министър Ненчев. „Военнослужещите носят службата си на границата с много висока чест“, заяви той и допълни, че се работи в тясно сътрудничество с органите, ангажирани в охраната на границата на съседните държави.

В Благоевград министър Ненчев проведе срещи с кмета на общината д-р Атанас Камбитов и с областния управител Бисер Михайлов по въпроси, свързани със сигурността в региона и участието на военнослужещи в охраната на държавната граница. „Няма да позволим незаконен трафик на хора“ – каза министърът на отбраната Николай Ненчев на съвместна пресконференция с кмета на общината и областния управител.

„Жителите на област Благоевград се чувстват защитени и имат осигурена добра охрана на границата, благодарение на служителите на „Гранична полиция“ и Българската армия“ – каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. Той подчерта доброто сътрудничество с военно формирование 26 400 в Благоевград в случаите, в които е необходимо оказване помощ на населението. 

На балотажа ще бъде създадена същата организация за гласуване на военнослужещите, които охраняват държавната граница, както и на първия тур на изборите.

С решение на Министерския съвет Община Благоевград ще получи имот на Министерството на отбраната, който е с отпаднала необходимост – терен от бившите казарми. След прехвърлянето му той ще бъде използван за инфраструктурни проекти на общината.

Министърът на отбраната Николай Ненчев присъства на храмовия празник на 200-годишната църква „Свети Архангел Михаил“ в благоевградското село Лешко и подари на храма икона на Свети Георги.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен