В Поморие няма нанесени щети от силните пориви на вятъра

Животът

09-11-2016, 11:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премиерът откри новото рибарско пристанище в Поморие

Всички лодки и яхти са обезопасени и под непрекъснато наблюдение

Обстановката в град Поморие и съставните му селища е спокойна и към момента няма постъпили сигнали за проблеми, възникнали в резултат на силния юг-югозападен вятър вчера.

Екипи на Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” вече отстраняват падналите клони и извършват санитарна резитба за опасните такива.

Работата на служителите в Рибарско пристанище – Поморие е продължила до късно снощи, като са предприети необходимите превантивни мерки срещу поривите на вятъра, достигащи 20-25 метра в секунда. Всички лодки и яхти са обезопасени и под непрекъснато наблюдение. Това съобщи Георги Гуменов - ръководител на Пристанищния терминал.

Жълтият код за силен вятър и обилни валежи остава в сила и днес и Община Поморие напомня на собствениците на лодки, настанени в новото пристанище, да изтеглят плавателните си съдове към брега, за да се избегне рискът от повреждането им. Призовават се и гражданите да обезопасят терасите на домовете си от падащи предмети, да затварят всички врати и прозорци при напускане на домовете си, както и да бъдат особено внимателни, когато са навън.