СУ „Йордан Йовков“ в Русе чества 59 години от създаването си

Мисия

09-11-2016, 17:00

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Възпитаник на Русенския университет спечели награда от фондация CLAAS

Губернаторът изпрати поздравителен адрес

Днес,  СУ „Йордан Йовков“ в Русе чества 59 години от създаването си. Училището носи името на един от великите български писатели- Йордан Йовков, роден на 9 ноември.

Да уважат събитието дойдоха Станимир Станчев, заместник- областен управител на област Русе, доц. Десислава Атанасова от РУ „Ангел Кънчев“, Кремена Кръстева, инспектор в Община Русе, отец Владимир от храм „Свети Георги“ и други.

Директорът на училището Илия Костов приветства гостите, учителите и учениците с добре дошли на тържеството.

В своето приветствие Станимир Станчев изрази искрено задоволство, че е част от годишнината на училището, чийто възпитаник е и той. С вълнение сподели за спомените, които го свързват с училището в  търсенето на справедливостта, добротата и нравствените ценности, които се учат именно тук. Заместник- областният управител  пожела на учителите да продължават да творят своите добри дела, да имат вяра и да се вдъхновяват и в бъдеще от своя забележителен патрон.

На учениците пожела да са здрави и да не се отказват от мечтите си и да не забравят, че няма нищо по-красиво и по-добро от родното училище и от родината.

Станчев връчи поздравителен адрес от името на Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе на  Илия Костов.

Празникът продължи с богата програма, в която се включиха талантливи възпитаници на СУ „Йордан Йовков“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен