Председателят на СГЕРБ Н. Андреев бе преизбран за вице-председател на ЕС на гражданите сеньори към ЕНП

Ръководството на най-голямата по представителство в Европейския парламент партия в лицето на нейния председател г-н Жозеф Дол даде висока оценка за работата на Съюза и на неговото ръководство

В град Льовен, Белгия, се проведе деветият конгрес на Европейския съюз на гражданите сеньори (ЕСГС), основна съставна част от Европейската народна партия (ЕНП). Доклад за дейността на Съюза изнесе председателят на ЕСГС г-жа Ан Херманс. Подчертано бе, че организацията в своята многостранна и успешна дейност е следвала програмата и основните цели на ЕНП. Ръководството на най-голямата по представителство в Европейския парламент партия в лицето на нейния председател г-н Жозеф Дол даде висока оценка за работата на Съюза и на неговото ръководство. Дол изтъкна, че ЕНП разчита изключително много на професионалния и житейски опит, както и на инициативността и организираността на членовете на ЕСГС.
Задълбочен анализ на политическата и икономическа обстановка в Европа направи бившият президент на ЕС Херман Ван Ромпой. Слово пред конгреса произнесе и неговият вице-председател и председател на СГЕРБ Николай Андреев.
В резултат на проведеното тайно гласуване за ръководство на ЕСГС през следващия тригодишен мандат Ан Херманс бе преизбрана за председател, а Николай Андреев за вице-председател на Съюза.