Ненчев: Наша основна грижа личният състав и подобряването на условията на военнослужещите

Предвидени са средства за ремонт на хеликоптерите в бюджета за следващата година

Аз съм изключително съпричастен и отдаден към проблемите и към амбицията на авиобазата. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев днес, 10 ноември, на церемонията по смяната на командира на 24-та авиационна база - Крумово. Той благодари на бригаден генерал Мирчев за усилията, които е положил като командир на авиобазата и подчерта, че той ще се справи успешно и на новата си длъжност като заместник-командир на ВВС, защото е добър командир и професионалист. Министър Ненчев пожела успех на полковник Димитър Иванов, който встъпи в длъжност като командир на 24-та авиационна база – Крумово.
Министър Ненчев коментира пред медиите сключения вече договор за 10 двигателя за самолетите МиГ-29. „Първите от тях ще бъдат на разположение в края на месец април 2017 г., като 4 от двигателите са абсолютно нови, с много голям ресурс, другите 6 са ремонтирани, с всички необходими гаранции и лицензи“, каза още министърът на отбраната и подчерта, че Министерството на отбраната се е придържало изцяло към законодателството и всичко, което е направено е прозрачно. „Това е национално отговорна позиция и е основен приоритет на Министерството на отбраната.“, заяви още министър Ненчев.
След приключването на церемонията министър Ненчев посети и авиационната база в Граф Игнатиево, където проведе среща с военнослужещите и отговори на техни въпроси.
„Поех ангажимент преди няколко месеца за гарантиране на летателната годност на самолетите МиГ-29. Днес съм тук, за да уверя личния състав на авиобазата и командирите, че съм изпълнил този ангажимент“, каза министър Ненчев и обяви, че предстои обсъждане на бюджета за отбрана за следващата година, в който е предвидено увеличение на парите за отбрана. „Наша основна грижа остават личният състав, военнослужещите и подобряването на условията за неговата работа и мотивация“, подчерта министърът на отбраната.
„В авиобазата в Граф Игнатиево посрещаме новината с надежда, че ще бъдат спазени сроковете за доставка на двигателите. Това ще даде възможност по-спокойно и по-надеждно да се води летателната подготовка със състава на авиобазата, да се носят бойните дежурства и да се изпълняват поетите ангажименти пред съюзниците от НАТО“, това каза командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков пред журналисти в авиобаза „Граф Игнатиево“.