Ивет Лалова: Обичам децата, обичам спорта, обичам България

Около 200 деца се включиха в спринта с Ивет за кампанията "Открито за диабета"

"Обичам децата, обичам спорта, обичам България" - това бяха първите думи на Ивет Лалова в кампанията "Открито за диабета", чийто посланик е за втора поредна година. Най-добрата българска спринтьорка поведе символично бягане срещу диабета заедно с децата от 119 СОУ в столицата. Още при появата си тя бе обградена от радостните малчугани, които получиха своите снимки и автографи. След като направиха упражнения за загрявка, около 200 деца се включиха в спринта с Ивет. Сребърната медалистка от европейското първенство в Амстердам тази година обясни на учениците какво представлява заболяването и как да се предпазят от него - с много тичане, здравословно и балансирано хранене.
"Постигнала съм всичките си успехи благодарение на здравословното хранене", сподели Лалова. "Затова съм и посланик на "Открито за диабета", искам да бъда пример за младите. Спортът не е само моята професия, а и начин на живот. Радвам се, че все повече деца започват да тренират лека атлетика и се надявам да имаме нови върхови постижения след това на Мирела Демирева", заяви Ивет.
Финалистката на 200 м в Рио 2016 сподели и грандиозните си планове за новия сезон. "Имам високи цели за 2017. Насочила съм се към българския рекорд на 200 м. Чувствам се много добре след тежката година, 100 процента заредена, отпочинала и готова. Очаквайте по-малко от мен този сезон, за да има повече изненади", заяви с усмивка Ивет.

Keep running #ОткритоЗаДиабета #kids #prevention #WorldDiabetesDay #EyesOnDiabetes #LearnAboutHowToKeepHealthy #WearBlue #SanofiBulgaria