Осъдиха на пробация бившия кметски наместник на село Скребатно

Районен съд - Гоце Делчев го осъди за съставяне на фалшив документ

Районен съд - Гоце Делчев осъди на пробация бившия кметски наместник на село Скребатно за съставяне на фалшив документ, съобщи Дарик.

Стоян Балдев е сключил споразумение с прокуратурата и се е признал за виновен, че на 23 април 2015 година в Скребатно като длъжностно лице - кметски наместник, е заверил нотариална декларация, с която дал съгласие на Велин Агов да построи жилищна постройка и гараж на границата между неговия парцел и този на съседа му Исмет Мидюрев, който му е и роднина.

С документа той е удостоверил неверни обстоятелства, а именно, че пред него се е явила Х.М.М. и е подписала декларацията с цел тя да бъде използвана като доказателство пред общинската администрация в Гърмен.

Съседът дал съгласие Велин Агов да построи гараж, но не и жилищна сграда и затова подал жалба срещу фалшивия документ, издаден от кметския наместник.

Според Районния съд в Гоце Делчев престъплението от Стоян Балдев е било извършено с пряк умисъл като форма на вина.

Пробационният период на наложеното му наказание е 7 месеца. Обвиняемият трябва да плати и разноските по делото в размер на 113,90 лева за изготвяне на графическа експертиза.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"