Лукарски,РБ: Реформаторският блок е с пълна мобилизация за Цецка Цачева

Партиите от Реформаторския блок /РБ/ са преподписали споразумение с волята да продължат заедно напред независимо от всички катаклизми,от ДСБ са отказали да присъстват

Това обяви председателят на СДС Божидар Лукарски пред журналисти след заседание на изпълнителния съвет на Блока. Той отбеляза, че ДСБ са били поканени да присъстват на изпълнителния съвет, но не са се отзовали.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева посочи, че споразумението няма срок, но е много важно за реформаторите, за да покажат, че това е силен, жизнен проект, който избори след избори се държи "изключително устойчиво" въпреки трудности, които са имали вътре в Блока. Тези проблеми никога не са поставяли под въпрос нашата цел - силно, дясно представителство и силно партньорство в рамките на европейските народни партии, каза тя.

Кунева обясни, че споразумението е отворено и за индивидуално членство и може да бъде подписано от всеки, който желае в следващите три месеца. По думите й министър Петър Москов ще го подпише, а то е вече подкрепено от проф. Тодор Танев, представител на Гражданската част от РБ. Тя призова колегите си от ДСБ също да се присъединят.

„Реформаторският блок е с пълна мобилизация за Цецка Цачева.“ Това обяви пред журналисти лидерът на СДС Божидар Лукарски. Меглена Кунев също потвърди подкрепата за кандидат-президента на ГЕРБ с думите: „Смятам, че Цецка Цачева може да привлече всички дясно мислещи хора и те да изразят своя свободен вот“. Сега сме в ситуация, в която ако нашите членове и симпатизанти направят крачката, към която призоваваме и в която не се съмняваме, че трябва да бъде подкрепен кандидатът на ЕНП за втория тур, смятам, че ще може да се поздравим с победа. Към това са насочени усилията ни“, заяви Кунева.

Меглена Кунева посочи, че РБ са готови за предсрочни парламентарни избори. Те не са желателен резултат, но когато трябва да се проведат, ние ще участваме и ще ги спечелим, заяви тя.