Зам.-кметът Иванка Сотирова участва в годишната среща на Страсбургския клуб

В рамките на 5-ия Световен форум по демокрация

От 7 до 11 ноември зам.-кметът по хуманитарните дйности в Община Стара Загора Иванка Сотирова участва в 14-тата годишна среща на Страсбургския клуб. Всяка година Община Страсбург организира тематични срещи, на които представители на членуващите големи градове, обсъждат заедно демократични практики и търсят решения на общи проблеми.
Тази година градовете ще обсъдят позициите си за засилване на европейската солидарност и мобилизиране на ресурсите си за възход в европейския път на развитие, в светлината на Брекзит.
Зам.-кметът Иванка Сотирова и директорът на общинската дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“ Георги Симеонов ще участват в конференция „Градове и граждани на Европа“, на която градовете ще обединят усилията си, за да бъде чут техния глас, въз основа на опита на местно ниво и с подкрепата на гражданското общество.
През последните години срещите на Страсбургския клуб се провеждат в рамките на 5-ия Световен форум по демокрация на Съвета на Европа, който тази година е на тема „Демокрация и равенство – каква е ролята на образованието? Представителите на Община Стара Загора ще присъстват на този форум и ще чуят посланията на световни лидери и изтъкнати учени.