Над 100 паркоместа и нов път в подножието на Младежкия хълм

Освен паркоместата, е възстановена декар и половина паважна настилка, изградено е ново осветление, облагородена е зеленината

Нов паркинг за 53 автомобила и места за поне още толкова са оформени в подножието на Младежкия хълм зад Факултета по дентална медицина.

„Новата придобивка не е голям импозантен проект, но е много полезна и необходима. Тук беше горска пътека, по която, трудно балансирайки и рискувайки всеки момент да паднат, всекидневно преминаваха над 1000 студенти и преподаватели“, сподели ректорът на Медицинския университет проф. д-р Стефан Костянев.

Той благодари за съдействието на общината и администрацията на „Централен“ в лицето на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и районния кмет Георги Стаменов.

„Това е пример как успешната съвместна работа между институциите може да превърне едно хубаво по природни дадености, но занемарено място в удобно и привлекателно“, коментира Георги Стаменов.

Освен паркоместата, е възстановена декар и половина паважна настилка, изградено е ново осветление, облагородена е зеленината, съвместно с университета чак до подхода към Младежкия хълм е направен удобен тротоар, по който спокойно да се движат и майки с деца и колички.

„Използваме всички възможности да изграждаме повече места за паркиране. Новият паркинг е вследствие и на желанието на граждани от квартала, по чиито улици доскоро паркираха всички тези коли, които днес виждаме тук. В тази зона ще има все повече студенти, все повече млади хора ще виждаме тук, а те са важни за нас“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Той анонсира, че се предвижда съвсем скоро до факултета да бъдат монтирани велостоянки, така че студентите да ползват по-интензивно и велоалеята на бул. „Христо Ботев“.

Медицинският университет планира до две години до две години да изгради два нови учебни корпуса към бул. „Васил Априлов“ и ул. „Любен Каравелов“, което ще преобрази цялата зона към още по-добро. Според него това е доказателство за изключително динамичното положително развитие на Пловдив.