Община Асеновград обявява национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”

Новините

12-11-2016, 18:30

Снимка:

Община Асеновград, архив

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Условия за участие в лиричния конкурс „Наздравица за любовта”

Националният поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта” ще се проведе за четвърта поредна година в гр.Асеновград. Конкурсът се организира и финансира от община Асеновград, и е част от събитията, съпътстващи традиционния конкурс „Най-добро домашно вино”. „Наздравица за любовта” е продължител на богатите литературни традиции на творците от Асеновград.
Тема на конкурса е опияняващата като лудо вино любов.  Конкурсът е анонимен. В него могат да участват автори от цялата страна, навършили 18 години. Всеки автор може да представи до 3 стихотворения. Творбите трябва да бъдат представени на хартиен носител, копирани в 3 екземпляра, неподписани и без обозначение на авторство под каквато и да било форма, и поставени в голям пощенски плик.
Творците от Асеновград да приложат 4 екземпляра, за да участват в общата класация, и в селекция за „Най-добър автор на  Асеновград”.  Участниците попълват декларация за авторство по образец. В по-малък ненадписан запечатан плик трябва да се приложи декларацията за авторство по образец с посочени личните данни на участника: три имена, адрес, дата на раждане, телефон за връзка, е-mail.
Представените творби и декларацията задължително трябва да бъдат написани на компютър или на пишеща машина. Творбите трябва да са на български език, непубликувани в печатни или интернет издания към момента на обявяване на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. 
Срокът за изпращане на творбите е до 11.01.2017г. Творбите трябва да се изпращат на адрес:
гр.Асеновград 4230, Община Асеновград, пл. „Акад.Николай Хайтов” № 9, 
направление „Култура”, тел. 0331/62 161 
Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани на сайта на община Асеновград www.assenovgrad.com и на www.asenovgradnews.com . Официалното обявяване на наградените творби ще се състои на 27 януари 2017г. от 17.30 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”. Всички разходи за участието в конкурса, включително дневни и пътни по престоя им в Асеновград по време на обявяване на наградените, са за сметка на авторите.
Награден фонд: Първа награда – 500 лева , Втора награда – 400 лева, Трета награда – 300 лева. Предвидени са две поощрителни награди по 100 лева, както и награда за най-успешно представил се поет от Асеновград – 200 лева.
Ръкописите не се връщат. Организаторите си запазват правото да ги публикуват с цел популяризиране  и презентиране на конкурса. Валидна е датата на пощенското клеймо на плика.