Владислав Горанов: Скоро ще стане ясно кои са "агнешките главички"

Има анализ, който съвсем скоро ще види бял свят и тогава всичко ще стане ясно

Ако утре зададем въпроса, искате ли да не плащате данъци, нали предполагате какъв ще е отговорът. Това е популизъм! Не бива да се казва на хората това, което искат всички. Това коментира пред Нова телевизия финансовият министър в оставка Владислав Горанов.

"Всички, които имат доказана вина за източването на КТБ са обект на досъдебно производство. Знаете, че банката месеци наред висеше във въздуха и не беше обявена в несъстоятелност", заяви министърът. 

"Мога да коментирам казуса от 7 ноември 2014 г., когато беше първият работен ден на това правителство в оставка. Нямаше назначен синдик, а само квестура. Всичко, което е трябвало да се направи по темата КТБ, е направено. Има стотици, да не казвам хиляди, отправени претенции от страна на синдика на банката за разваляне на сделката", коментира Горанов. 

"Нека се попитаме кои всъщност са "агнешките главички". Можем и за тях да поговорим малко. Спомняте ли си времето на приватизацията от 2000 г. и управлението от 1997 до 2001 г.  И един разградски бизнесмен. Има анализ, който съвсем скоро ще види бял свят и тогава всичко ще стане ясно", заяви още Горанов. Той очевидно визира Иван Костов, премиер по това време, както и скандалния олигарх Иво Прокопиев, който е роден именно в Разград.

Коментирайки бюджетната рамка за следващата година, той посочи:  "Ако се постигне мнозинство за популистко искане - като това на патриотите за повишаване на минималната пенсия до социалната линия на бедност, могат да бъдат наложени такива неща, които да поставят в риск публичните финанси за години напред".

"В крайна сметка бюджетът ще остане. Но ние ще се борим срещу всяко едно популистко предложение", добави Горанов. 

"Ние винаги сме се водили от ясни център-дясно принципи, които са ни стрували често доста висока цена. За кратко някой може да спечели дивиденти от популизъм. В дългосрочен план това означава крах за държавата", заяви в заключение Владислав Горанов.