Министър Кралев връчи на Жельо Станков наградата за спортна журналистика „Братя Ексерови“

Кралев: Пожелавам Ви да запазите духа на легендарните журналисти, които наложиха един висок морал в българската спортна журналистика

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи на Жельо Станков от вестник „Тема спорт“ наградата за спортна журналистика "Братя Ексерови". Призът носи името на признатите за две от най-големите и достойни имена на българската спортна журналистика през ХХ век Митьо (1933-1981 г.) и Никола (1942-1999 г.) Ексерови.
„За мен е огромна чест за втора поредна година да връча тази престижна награда. Жельо Станков е един изключително добър журналист, който успява да издържи на високите стандарти, които братя Ексерови наложиха. Смятам, че той е достоен носител на тази награда“, заяви Красен Кралев.
Министърът благодари и на всички спортни журналисти за съвместната работа през последните две години.
„Пожелавам Ви да запазите духа на легендарните журналисти, които наложиха един висок морал в българската спортна журналистика. Този приз и носителят му са доказателство, че нашата журналистика е на много високо ниво и имаме хора, които заслужават да получат наградата, която носи името на братя Ексерови“, завърши Кралев.
Статуетката "Златната секира", която се дава на носителя на приз „Братя Ексерови“ се присъжда за 15-а поредна година за принос в развитието на българската спортна журналистика, значителни творчески постижения и запазване на българския език. Победителят се определя чрез гласуване на представители от фамилия Ексерови и досегашните носители на наградата. Отличието е уникална пластика с позлатена секира, дело на известния български скулптор Александър Пройнов.