Кметът Стоилов подписа споразумение за сътрудничество с фондация „Джуниър Ачийвмънт“ България

Мисия

15-11-2016, 20:14

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фондация „Русе – град на свободния дух“ – модел за мултисекторно партньорство

Общината подкрепя инициативите на фондацията, защото благодарение на нея младите хора опознават местни и държавни институции и се мотивират да постигат високи резултати

Кметът Пламен Стоилов подписа споразумение за сътрудничество с фондация „Джуниър Ачийвмънт“ България. Община Русе и фондацията се договарят за дългосрочни и ефективни действия в процеса на обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти.

            На срещата присъстваха зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на МГ „Баба Тонка“ Митко Кунчев, директорът „Оперативни дейности“ във фондация „Джуниър Ачийвмънт“ България Вера Петканчин, както и нейният колега старши експерт „Бизнес развитие“ Светослав Маноилов.

            По думите на кмета Пламен Стоилов стана ясно, че Община Русе подкрепя инициативите на фондацията, защото благодарение на нея младите хора се запознават с местни и държавни институции и се мотивират да постигат високи резултати. „Когато едно дете седне в стола на кмета или президента, това остава в съзнанието му за цял живот, бележи пътя му и стимулира желанието му за реализация. Община Русе е широко отворена към своите граждани администрация, а инициативата „Мениджър за един ден“, която предстои, дава възможност на младите да бъдат обществено ангажирани“ – каза  Стоилов.

            Петканчин благодари за огромното желание за сътрудничество, което демонстрира Община Русе и заяви, че с подписването на това споразумение ще бъдат подети перспективни начинания, ще бъде разширен обхвата на дейност, ще се спомогне модернизирането на образователната система, ще се подобрят преподавателските техники и други чрез реализирането на различни програма.

            В края на срещата двете страни положиха подписи в знак на съгласие на споразумение за сътрудничество между Община Русе и фондация „Джуниър Ачийвмънт“ България.