Пламен Димитров, КНСБ: Промяна на пенсиите в Бюджет 2017 означава несправедливост за всички

Николай Василев: Ако се увеличат пенсиите, ще се стигне до там, че държавата ще работи само за тях

В студиото на „Здравей, България” по Нова тв, президентът на КНСБ Пламен Димитров и икономистът Николай Василев коментираха как трябва да изглежда бюджета за следващата година и трябва ли минималната пенсия да стане 300 лева.

"Минимална пенсия от 300 лева означава преструктуриране на целия пенсионен модел и несправедливости спрямо всички, които получават 301 лева пенсия. Не е времето сега да се прави това. В този момент е популизъм да се предлага подобно решение", коментира Пламен Димитров.

„Всеки, който разбира от публични финанси, знае, че ние може да говорим и за 600 лева минимална пенсия, но това е абсолютно нереалистично и вредно. За да се увели двойно минималната пенсия трябва да се увеличи двойно брутния вътрешен продукт, което вероятно ще стане след 6 години, но не и днес”, коментира Николай Василев. Ако се увеличат пенсиите, ще се стигне до там, че държавата ще работи само за тях.

„2016г. и 2017г. са години, в които трябва да имаме бюджетни излишъци, а не да харчим с дефицити”, каза още той.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"