Спортните клубове могат да кандидатстват по Програмата на Министерството на спорта „Децата и спортният клуб“

Красен Кралев вече е утвърдил програма на ММС „Децата и спортният клуб” за 2017 г. Основна цел на Програмата е подобряване на условията и осигуряване на възможност за участие на деца в организирани спортни прояви, с оглед подобряване физическа им дееспособност, спортно-техническите умения  и създаване на мотивация за спортно развитие.
Предоставя се възможност на спортните клубове за организиране и провеждане на до 2 детски спортни прояви, които не са включени в държавния спортен календар на съответните спортни федерации и участие на деца от клубовете в до 3 спортни прояви, включени в държавния спортен календар на съответната спортна федерация, които не са финали на държавни първенства.
Има обаче промяна в Програмата и в образците на документи за кандидатстване и отчитане.
Крайният срок за кандидатстване с проекти по Програмата, е 17.30 ч. на 15 февруари 2017 г. За дата на подаване се счита датата на входящия номер на проекта, получен при постъпването му в деловодството на ММС, независимо от начина на подаване – директно в деловодство, чрез куриер или по поща.
Образците на документи за кандидатстване и отчитане, са публикувани на Интернет страницата на ММС, секция „Програми”, програма „Децата и спортният клуб ” 2017 г.