Лекарския съюз иска Петър Москов да оттегли заповедта за отстраняването на патолога от Онкото

В официално становище на УС на Българския лекарски съюз се казва, че медиците настояват за оттегляне на заповедта на Петър Москов за отстраняването на патолога от КОЦ-Пловдив д-р Петко Маслев. 
БЛС не е съгласен с намерението за отнемянето на лекарските права на д-р Маслев и призовават за стриктно спразване на административно-наказателната процедура. 
Припомняме, че във връзка с изнените в медиите случай на лекарски грешки в началото на месеца министърът на здравеопазването Петър Москов издаде заповед за отнемане на правата на д-р Петко Маслев да упражнява медицинска професия в България за период от две години.
"Този акт на Министъра на здравеопазването не е съобразен нито с процедурата по извършване на проверки на лечебните заведения от изпълнителна агенция "Медицински одит", нито с императивните постулати на административно санкционното производство. ...Без да е влязло в сила нито едно наказание за виновно извършено нарушение от страна на д-р Маслев, същият е санкциониран за повторност", считат от лекарския съюз.