Иван Тотев посрещна в общината кмета за един ден Йолена Гешева и трима нейни заместници

До момента от Пловдив са участвали над 550 ученици и студенти

Община Пловдив се включи в националната инициатива „Мениджър за един ден“, която се провежда за поредна година с подкрепата на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Откриващата церемония в Пловдив се състоя в заседателната зала на общината и на нея присъстваха кмета инж. Иван Тотев, заместник-кметовете Розалин Петков, Георги Маринов, кметът на район „Западен“ Димитър Колев, директорът на институт „Старинен Пловдив“ Минко Кафтански, представители на бизнеса, директори, ученици и др.

Организатори са фондация Джуниър Ачийвмънт България с подкрепата на Центъра за подготовка личностно развитие към Общински детски комплекс – Пловдив.

„Радвам се, че инициативата има достатъчно съмишленици, защото нейното реализиране води до изграждането и практическото учение на млади хора с реалното функциониране на компании или общински и държавни структури“, заяви кметът инж. Иван Тотев при старта на начинанието. „Ще се радвам, ако ги видя тези младежи като мениджъри на компании в Пловдив или региона след време, тъй като хората са най-големия капитал“, допълни той.

Днес възможността да бъде кмет на Пловдив за един ден бе дадена Йолена Гешева от Езикова гимназия „Иван Вазов“. Заедно с нейните връстници Иван Ютиджиян от ОМГ „Акад. Кирил Попов“, Евгения Рубашка и Борислава Герчева от Национална търговска гимназия те обсъдиха с кмета Иван Тотев различни теми от живота на Пловдив. В тяхно присъствие той даде и пресконференция пред представители на пловдивските медии.

Йолена Гешева е президент на учебна компания „Леа“, спечелила е национален бизнес форум „Изгряващи звезди“ и се е превърнала в най-добра учебна компания за 2016-та година. Тя заяви, че да бъде кмет за един ден е голяма отговорност, защото ще погледне през един друг поглед – на управляващите, ще научи нови неща, ще натрупа нови знания и умения, които в училище се учат само на теория.

Тя подари на кмета сборник със съчинения и разкази от ученици от ЕГ „Иван Вазов“.

Тази година в Пловдив общо 18 институции, държавни учреждения, бизнес компании, банки и други се включват тази година и за един ден ще приемат 54 ученика от 5 учебни заведения.

Участниците в „Мениджър за един ден“ са доказали се младежи, спечелили различни конкурси и призове, които имат амбицията и желанието да се запознаят с профила на компаниите и администрацията и да знаят как да направят своите първи стъпки в предприемачеството.

До момента от Пловдив са участвали над 550 ученици и студенти.