Кметът на Милано съветва Интер и Милан да останат на "Сан Сиро"

Двата отбора да модернизират легендарното съоръжение

Отборите на Интер и Милан ще продължат да играят домакинските си мачове на „Сан Сиро“. Това обяви кметът на Милано, като сподели, че шансовете един от двата клуба да построи свой собствен стадион са доста „песимистични“.

Първоначално „росонерите“ имаха предварителни планове да изградят чисто ново съоръжение в Портело, но те пропаднаха с гръм и трясък, след като стана ясно, че стадионът би струвал далеч от очакваното.

Това накара ръководството на Интер да обмисли от своя страна преместване на друго съоръжение, но най-вероятно това също няма да се случи.

„Настроен съм песимистично за шансовете за изграждането на нов стадион в града. Не мисля, че двата клуба искат да направят такава инвестиция. „Сан Сиро“ е стадион, на който, са спечелени повече трофеи, от който и да е друг стадион в света. Бих помислил доста добре преди да напусна „Сан Сиро“, коментира кметът на Милано.

Според Джузепе Сала, двата клуба трябва да обединят сили за модернизирането на легендарното съоръжение, вместо да го напускат.