Уди Алън , Емир Кустурица, Мел Гибсън и куп знаменитости в Пловдив

КИНОМАНИЯ е за първи път за цели 14 дни

11-тото издание на КИНОМАНИЯ  започва от днес до 1–ви декември 2016 г. в „LUCKY Дом на киното“ в Пловдив. Световната кинопанорама идва с най-силната си програма досега и за първи път за цели 14 дни. За 9-та поредна година на Киномания ще представи премиерно новия филм на Уди Алън. “Café Society” ще ви срещне с Боби Дорфман - млад мъж,  който пристига в Холивуд през 30-те години на миналия век с надеждата да намери работа във филмовата индустрия. Там той се влюбва и открива едно ново общество от хора, което ще оформи духа на цяла епоха.
На Киномания ще се състои и премиерата на новия филм на Емир Кустурица - “На млечния път”. След 8 години мълчание Емир Кустурица е едновременно режисьор и главен герой като си партнира с Моника Белучи и Мики Манойлович, а в центъра на сюжета е типична по кустуровски история за страстна, забранена и трагична любовна афера.
Мел Гибсън отново влиза в ролята на режисьор. “Възражение по съвест” е създаден по забележителната истинска история на Дезмънд Дос, който по време на едно от най-кървавите сражения във Втората световна война – единствения американски войник в тази война, който се бие на фронтовата линия без оръжие.
Кевин Спейси ще видим в “Елвис и Никсън” - неразказаната история за легендарната среща между Елвис Пресли и Ричард Никсън, обезсмъртена на най-търсената снимка в Американския национален архив.
Никол Кидман пък е “Кралицата на пустинята”. Филмът на Вернер Херцог разказва за епичното пътешествие и сърцераздирателните романтични преживявания на Гертруд Бел, изключително влиятелна изследователка, писателка, археолог и аташе на Британската империя в Близкия изток в зората на 20-ти век.
В рубриката “Кулинарно кино” ще можете да видите “Първа реколта”, за да се убедите колко всъщност е трудно да се направи наистина великолепно вино.
Билети се продават  на касата в LUCKY Дом на киното и онлайн на www.boxoffice.bg. Цената е 7 лв. редовен билет и 6 лв. за пенсионе