Икона от Атон e предоставена за благотворителен търг в Добрич в подкрепа на таланти

Президентът Росен Плевнелиев е предоставил за каузата кашпа от китайски порцелан

Икона на Блажена Матрона Московска, изработена от монаси в Атон и Киевската катедрала, ще бъде разиграна на благотворителен търг в Добрич в подкрепа на даровити деца. Кампанията събира за двайсети път в навечерието на Деня на християнското семейство близо 300 общественици и предприемачи по покана на сдружение "Майчина грижа", съобщи неговият председател Сабина Дукова.
По думите й иконата на светицата с чудодейни лечебни способности е поръчана специално за благотворителното събитие от отец Емануил от храма "Света Троица" в Добрич. Иконата, в която са вградени частици от плащеницата на прорицателката, е пропътувала повече от 4000 километра до добруджанския град, съобщава БТА.
На благотворителния бал тази вечер ще се наддава и за ценни произведения на изкуството. Президентът Росен Плевнелиев е предоставил за каузата кашпа от китайски порцелан с традиционни символи - подарък от кмета на Шанхай, каза председателят на сдружението.
Повече от 400 даровити деца от семейства в тежко материално положение или изгубили родителите си е подпомогнал дамският клуб през изминалите две десетилетия, отчитат от сдружението. От "Майчина грижа" през годините са събрали близо 0.5 милиона лева с благотворителни инициативи. Само през тази учебна година сдружението има 50 стипендианти.