България срещу Русия в спор за финалите на Европейското по бокс за жени

Севда Асенова кат.48 кг, Станимира Петрова кат. 54 кг и Деница Елисеева кат. 57 кг надиграха категорично противничките си и по пътя към финала

Три българки се класираха за полуфиналите на 10-тото европейско първенство по бокс за жени, което се провежда в обновената зала "София" и си осигуриха най-малко бронзов медал от шампионата. Нашите момичета ще спорят за финалите с рускини. 

Всички полуфинални срещи в 10-те категории ще се изиграят във вторник (22 ноември) в две сесии - от 15.00 и от 18.00 часа в столичната зала "София" при свободен вход. 
Първа на ринга от българките ще се качи Севда Асенова при най-леките (до 48 кг).

Тя ще открие програмата с мач срещу Екатерина Пинигина (Рус). Третата среща от първата сесия ще противопостави Станимира Петрова на Виктория Кулешова (Рус) в спор за място на финала при 54-килограмовите. 
Мачът на Деница Елисеева срещу Наталия Самохина (Рус) в категория до 57 кг е във вечерната сесия и ще започне в 18.30 ч.
Русия има най-много полуфиналистки - 8, а повече боксьорки от нас в борбата за разпределение на медалите класираха още Турция (5) и Азербайджан (4). Полша и Англия също са с по 3 състезателки. Общо 16 от 28 участващи държави ще имат представителки на полуфиналите.

 

"Браво момичета! Продължаваме напред!", поздрави българките спортният министър в оставка Красен Кралев.