Ученици от Стара Загора и Чирпан ще дебат моделите на съвременното семейство

Той се провежда в рамките на проекта за "Неформално образование по щастие"

В Регионална библиотека "Захарий Княжески" Старa Загора ще се проведе дебат утре от 14.30 ч. , свързан с отбелязването на един от 12-те велики християнски празници, еднакво почитани и от православието, и от католицизма, съобщиха организаторите от Клуб Отворено общество.
Ученици от гимназиалните класове на СУ "Максим Горки" - Стара Загора и СУ"Пейо Яворов" в Чирпан ще споделят своите представи какво трябва да бъде християнското семейство и ще дискутират моделите на съвременното семейство. Младите хора ще защитават собствените си позиции в полза на семейството като условие за запазването на цивилизацията, кои са предпоставките за едно здраво семейство и условията за един истински християнски семеен живот. В дебата ще се обсъдят и модерните тенденции за съжителство без брак или еднополовите семейства.
Дебатът се провежда в рамките на проекта за "Неформално образование по щастие", който вече втора година се изпълнява от Клуб "Отворено общество" Стара Загора. През тази учебна година фокус на проекта са 200 деца от втори и трети клас на НУ "Димитър Благоев", Второ основно училище "П.Р.Славейков", СУ "Максим Горки" от Стара Загора и СУ "Пейо Яворов" - Чирпан.