Отличиха евродепутата Андрей Новаков с награда за принос в развитието на туризма на Балканите

Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация се връчват от 1996 година за постижения в областта на туризма

Евродепутатът Андрей Новаков бе отличен с награда за принос в развитието на туризма на Балканите. Това се случи по време на церемонията на Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в София, в която участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на Варна Иван Портних.
Номинацията му бе издигната по-рано през годината след приемането на Трявна и област Габрово в Европейската туристическа мрежа, по негова инициатива, което превърна региона в първия от Източна Европа, част от организацията. Сред мотивите на асоциацията е и работата му по намаляване на бюрокрацията  и улесняване процедурите за работа с европейски средства, в това число и в сферата на туризма. Наградата бе връчена от председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин.
В рамките на церемонията, Новаков благодари за ползотворното сътрудничество и изрази увереност, че представителите на бизнеса, местната и централна власт ще продължат да полагат съвместни усилия за разгръщане потенциала на българския туризъм и приноса му за растежа на българската икономика.
"Туризмът отдавна не е просто бранш, а индустрия, генерираща приходи за над 6 млрд. лева в държавната хазна и даваща работа на над 370 000 души. Имаме още много потенциал в тази посока и вярвам, че ще съумеем да утвърдим страната като топ дестинация в Европа", изтъкна Новаков.
Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация се връчват от 1996 година за постижения в областта на туризма. По време на церемонията за постижения в сферата на туризма освен предприемачи и хотелиери, бяха отличени и общини, сред които Варна, Банско и Велинград.