Красен Кралев: Женският бокс е един от спортовете, които ще ни радват в бъдеще

Спортният министър аплодира победите на "златните" Севда Асенова,Станимира Петрова и Деница Асенова

Три европейски шампионки има България от Европейското първенство по бокс за жени, което се проведе в зала "София". Севда Асенова победи на финала в категория до 48 кг Лисе Сандебиер от Швеция, Станимира Петрова грабна златото в категория 54 кг. след единодушна победа с 3:0 съдийски гласа над Анна Алимарданова от Азербайджан, а Деница Елисеева в категория 57 кг. се наложи с 2:1 съдийски гласа над Сати Бурку от Турция.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев аплодира победите на българските боксьорки.
"Много съм доволен, че Севда, Станимира и Деница успяха да се реализират. Свидетел съм колко много труд и усилия положиха в последните две години", каза министър Кралев. "Особено за Станимира тази година беше много трудна след неуспешните й участия на Световното първенство и на Олимпиадата", добави министърът. Според него първенството е било на много високо ниво, като в подкрепа говори факта, че медали са взели 16 държави, а 12 са класирали финалисти. "Женският бокс е един от спортовете, които ще ни радват в бъдеще", категоричен беше министър Кралев. През тази година Министерството на младежта и спорта създаде специална програма за развитие на женския бокс, по която финансира със 100 000 лв. клубовете, които обучават жени.  "Горд съм с това, което Българската федерация по бокс, треньорите и състезателите направиха. Като знам колко добри състезатели има при девойките и юношите, аз съм спокоен за българския бокс", завърши спортния министър.
България участва с 5 състезателки на Европейското първенство по бокс в София и спечели 3 златни медала. Три златни медала от едно европейско първенство по бокс страната ни е печелила само през 83-та година във Варна и през 93-та в Бурса при мъжете.
Президентът на БФ Бокс Красимир Инински връчи на министър Красен Кралев плакет на Европейската боксова конфедерация за заслугите му към развитието на българския и европейския бокс.