Двама неправоспособни шофьори спряха полицаите в Плевен

Засекли ги на улиците "Цар Самуил" и "Гривишко шосе"

На 23 ноември около 15.55 часа на улица "Цар Самуил" служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен спират за проверка лек автомобил „Опел Астра“. Водачът – 55-годишен от Плевен, не представя СУМПС и контролен талон. При направена справка в масивите на ОДМВР - Плевен е установено, че е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление. Съставен му е акт за административно нарушение.

В същото нарушение е засечен на 24 ноември и 18-годишен. В Първо РУ МВР - Плевен е започнато бързо производство срещу него. На същата дата около 09:20 часа на улица "Гривишко шосе" в посока село Гривица е управлявал лек автомобил "Опел Астра" без СУМПС. Нарушението е в в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 3 ноември 2016 година.

По случаите е уведомен дежурен прокурор при РП-Плевен за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Продължават работа разследващи полицаи.