Заместник-кметът Георги Маринов откри дискусия в Пазарджик за трафика на хора

Мисия Пловдив

25-11-2016, 13:13

Снимка:

община Пловдив

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фиктивните бракове като трафик на хора

Министър Ненчев: Няма да позволим незаконен трафик на хора

Основна цел на събитието е да се засили взаимодействието между институциите на регионално ниво

Заместник-кметът по обществен ред и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив Георги Маринов откри дискусионен форум на тема „Актуални форми и тенденции на трафика на хора с цел сексуална експлоатация на млади мъже и момчета“, който се провежда в Пазарджик.
Причина за това е, че проблемът не е добре разпознаваем от обществото, а броят на жертвите, спадащи именно към тази рискова група се увеличава.
Инициативата е в резултат на партньорство между Местната комисия за борба с трафика на хора в гр. Пловдив, Местната комисия за борба с трафика на хора в гр. Пазарджик и Националната комисия за борба с трафика на хора.
Сред участниците са представители на ОД МВР, Районна прокуратура, Окръжна прокуратура, социални услуги, неправителствения сектор и други. Участниците ще имат възможността да представят своя професионален опит при работа по случаи на сексуална експлоатация на млади мъже и момчета; да дискутират причините за попадане на жертвите в ситуация на трафик на хора; необходимостта от последваща реинтеграция за пострадалите, както и други възникнали в процеса на обсъждане въпроси.
Основна цел на събитието е да се засили взаимодействието между институциите на регионално ниво с цел постигане на по-високи резултати в борбата с престъплението "трафик на хора".