Ивет Лалова в края на 2016 – най-трудната и най-успешната за нея

Чаровната спортистка изпраща 2016 г. с два сребърни медала от европейско първенство и осмо място на олимпийските игри в Рио

За нея всичко е любов! Независимо дали се надбягва с вятъра, дава кураж на болни от диабет деца или помага на бедстващи от земетресенията в Италия семейства. Чаровната ИветЛалова изпраща 2016 г. – най-трудната и най-успешната за нея.

"В основата на доброто здраве и доброто качество на живот стоят балансираното хранене и спорта. Но за да са здрави нашите деца, тези подрастващи, които са бъдещите шампиони в спорта на България е важно да им дадем един добър пример и да ги научим, че трябва да се хранят добре и да спортуват. От няколко години зная, че каквото давам на своето тяло то ми отвръща или с благодарност или с неблагодарност", каза Лалова пред bTV.

Чаровницата, която е винаги усмихната и позитивна, призна, че има своите проблеми, но винаги се опитва да гледа позитивно на нещата, които ѝ се случват.

"Не ми е лесно и на мен, аз също имам проблеми, но гледам позитивно и искам да счупя тази клетка, която хората сами изграждат около себе си. Всичко зависи от нас и смятам, че ако искаме да бъдем здрави, млади и щастливи природата ни е дала много неща на разположение", сподели българската атлетка, която завърши на осмо място на 200 м на олимпийските игри в Рио де Жанейро, които бяха четвърти поред за нея.

Лалова признава, че най-голямата подкрепа в трудните моменти ѝ оказва семейството и приятелите, а неотлъчно до нея е съпругът ѝ Симоне.

"Обградена съм от много любов и това е едно от основните неща, които ме карат да се усмихвам. Симоне би бил най-щастливият човек, ако скоро имаме деца. Но в същото време без неговата подкрепа аз не бих могла да си позволя да продължа. Имам мотивация, здрава съм. Защо да спирам със състезателната си кариера сега?", категорична е Ивет.

2016 г. сблъска родната атлетка, която живее в Италия, и с природен катаклизъм – двете разрушителни земетресения, случили се близо до нейния дом.

"Италия е променена. Хората ги е страх. Този геолог, който предсказа първите земетресения, преди два дни е предсказал нови и това всява паника между хората. Много е неприятно, защото да те е страх да си си вкъщи е много тежко", разказа за преживяното красивата българка.

Ивет и съпругът ѝ се включват активно с помощ за пострадалите. Двамата приютиха приятелско семейство, чийто дом беше засегнат природното бедствие.

А каква е личната равносметка на Лалова за 2016 г.?

"Една трудна година, защото много неща останаха в сянка, много сълзи не бяха видяли,а други бяха преглътнати. Затова мога да кажа, че платих много висока цена, но пък имах най-успешната година в кариерата си", категорична е тя.