В София се открива първият Конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм

Събитието е сред най-значимите в календара на Световната организация по туризъм за тази година, а страната ни получи домакинството и правото да го организира

В София Тех Парк, ще бъде открит първият Конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, организиран от Министерството на туризма съвместно със Световната организация по туризъм.

Събитието е сред най-значимите в календара на Световната организация по туризъм за тази година, а страната ни получи домакинството и правото да го организира. Ще присъстват министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай, генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество Майкъл Христидес, йорданската принцеса Н.В. Дана Фирас и др. Във форума ще участват и над 100 чуждестранни делегати, сред които дванадесет министри и заместник-министри на туризма и културата от цял свят, редица ръководители на туристически администрации и др.

Форумът е двудневен и ще продължи и на 30 ноември на същото място.