Каракачанов: ПФ може да опита да състави кабинет с ясна програма до края на мандата

Кой ще получи третия мандат за съставяне на кабинет, ще реши държавният глава. Това е негово конституционно право

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов заяви, че кой ще получи третия мандат за съставяне на кабинет, ще реши държавният глава. "Това е негово конституционно право", коментира той в студиото на БНТ. Каракачанов каза, че ако реши да го даде на Патриотичния фронт, те биха се опитали да съставят правителство с много ясна програма за тази година и половина, която остава до края на мандата, като се извадят няколко основни приоритета:    

"Първият приоритет са доходите на хората. Искаме минималната пенсия на хората, които имат трудов и осигурителен стаж да е 300 лева", посочи той. "Второ - темата за сигурността: това, което се случва в Турция и липсата на план Б, т.е. на адекватна европейска политика. Огромен проблем пред сигурността на България. Опасността страната ни да бъде залята от мигранти е огромна. Нашата граница трябва надлежно да бъде охранявана, не само чрез изграждането на оградата, но и охранявана с жива сила", категоричен е Каракачанов.

"Трето - има нужда от една нова политика по отношение на българската икономика. Икономиката трябва да бъде "отпушена", като бъдат премахнати всички онези административни пречки и чиновническа бюрокрация и корупция, които мачкат инициативата на обикновения българин. Ето това са неща, които бихме се опитали да направим", отбеляза Красимир Каракачанов.