СБОП – Бургас задържа двама в момент на сделка с екстази за 43 х.лв.

Крими

04-12-2016, 10:37

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Глобиха затворник с 900 лева заради дрога

Заловеното у тях наркотично вещество е било на стойност между 42-43 хиляди лева

Двама мъже са задържани в Бургас за разпространение и съхранение на наркотици при специализирана полицейска операция. Тя е проведена вчера от служители на СБОП-Бургас и ОДМВР-Бургас под наблюдението на Окръжната прокуратура в морския град. 
Двамата мъже – Д.Х. от Разград и С.А. от Бургас са заловени в момент на сделка. От тях са иззети около 20 000 зелени таблетки /5,8 кг/ с нарисувано върху тях усмихнато лице. При експертиза по-късно е установено, че те съдържат MDMA, екстази.
По случая е образувано досъдебно производство. На Д. Х. е повдигнато обвинение за незаконна търговия и притежание на наркотици /чл. 354 от НК/. Утре окръжната прокуратура в Бургас ще поиска постоянна мярка за задържането му. В хода на разследването е установено, че срещу 53- годишния има друго досъдебно производство за контрабанда на цигари.
По първоначални данни, заловеното у тях наркотично вещество е било на стойност между 42-43 хиляди лева. 
Резултатите от операцията бяха обобщени от главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, заместник-директора на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев и  началника на отдел „Противодействие на наркотрафика“ – ГДБОП Цветан Панков, съобщи пресцентърът на МВР.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен