Благотворителна кампания "Купи жива елхичка, помогни на дете" започна във В. Търново

Велико Търново Лайф

05-12-2016, 16:03

Снимка:

СЦДП

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца дават старт на благотворителна кампания за продажбата на живи елхички

Деца украсяваха живи дръвчета за старт на кампанията

С истински зимен детски празник, от Държавно горско стопанство „Болярка“ поставиха началото на коледната благотворителна кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете“, която организира Министерството на земеделието и храните. 

Пред централния великотърновски парк „Марно поле“ в понеделник се събраха над 80 деца от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ЦДГ „Слънце“, за да украсяват заедно коледни дръвчета с коренова система. Символичен домакин на празника бе директорът на ДГС „Болярка“ инж. Йордан Бобонков, а събитието уважи и шефът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Велико Търново Пенка Игнатова.

„Радваме се, че именно деца дават старт на тазгодишното благотворително набиране на средства“, каза инж. Бобонков, който припомни, че в рамките на същата кампания, миналата година от МЗХ събраха и предоставиха 35 000 лева на Сдружение „Аутизъм днес“.  Тези пари бяха използвани за специализирани обучения на педагози, като повече от 400 човека вече са преминали обученията за работа с деца с аутизъм, според световноналожените терапевтични практики и научно доказаните методи.

От 8 декември /четвъртък/ започва реалната благотворителна продажба на живи елхички във В. Търново. Всеки желаещ може да закупи своето коледно дръвче от великотърновското горско стопанство, на бул. „България“ № 23. От Северноцентралното държавно предприятие, чието подразделение е ДГС „Болярка“, имат готовност да осигурят над 300 дръвчета с коренова система.

Освен благотворителното набиране на средства, кампанията има и друга мисия – да се грижим за природата, обясни инж. Бобонков. Той и колегите му призоваха повече хора да избират за своята празнична украса не отсечени дръвчета, а живи елхи, които след това могат бъдат засадени.

Елхичките, които накичиха децата, бяха специален подарък от ДГС „Болярка“ и вече красят помещения в Детското отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, класни стаи, фоайета на детски градини и училища.