Празник на дарителите организира Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“

Паралелно се отбелязва и 70-годишнината на Катедрата по педиатрия и медицинска генетика на Медицински университет - Пловдив

Празник на дарителите и тържествено отбелязване на 70-годишнината от основаването на Катедра по педиатрия и медицинска генетика в Медицински университет - Пловдив организира днес, 7 декември, Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Свети Георги”. Това съобщи нейният началник проф. д-р Иван Иванов. Неслучайно празничният ден за двете структури е общ – ние сме едновременно лечители, преподаватели и учени. Тази многостранност на функциите осигурява по-високо качество на медицинската дейност и възможност за клинична изследователска дейност, обясниха проф. Иванов и проф. д-р Мирослава Бошева, ръководител на Катедрата по педиатрия и медицинска генетика и предишен дългогодишен началник на клиниката.
Отдадеността в работата, добронамереността и перспективата за развитие поддържаха добър психоклимат и минимиризираха текучеството, въпреки невисоките заплати, коментират лекарите. Ежегодният Празник на дарителите е подходящ форум, на който началниците на отделните звена в клиниката, както и Катедрата по педиатрия и медицинска генетика към МУ - Пловдив, в която всички те са преподаватели, да представят своите възможности и идеи за развитие. Нека не забравяме, все пак, че най-ценният капитал на клиниката не са сградата и техниката, а хората и традициите, смятат проф. Иванов и проф. Бошева.