Отнемат имущество за 224 812 лв. от трафикант на проститутки от Добрич

Димитър Димитров е четвъртият от организираната престъпна група

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели дело за отнемане на собственост за 224 812 лв. срещу Димитър Димитров от Добрич. Процедурата е стартирана по отменения Закон за отнемне в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, съобщават от комисията. Със споразумение от 2012 г. Димитров се признава за виновен за участие в престъпна група за трафик на проститутки за Германия в периода 2007 – 2010 г.

Според издаденият изпълнителен лист, в полза на държавата от Димитър Димитров и съпругата му Къймет Димитрова се отнемат откритите по време на претърсване и изземване в дома им в Добрич на златни накити с пазарна стойност 73 000 лв. и 207 банкноти с номинал между 5 и 100 евро на обща стойност 17 533 лв, както и мобилни телефони. От него се отнема още микробус и сума от продажба на имущество.

Димитров е четвъртият от организираната престъпна група с влязло в сила решение за отнемане. Съучастниците му, Метин Исмаил и братята Милен Радев и Евгени Ангелов, не са обжалвали първоинстанционните съдебни решения на Добричкия окръжен съд и те са в сила от 2013 г. Отнетото имущество от Метин Исмаил е за 208 897 лв. В жилищата на братята Милен Радев и Евгени Ангелов са намерени големи суми в брой, които са отнети в полза на държавата. Стойността на изпълнителният лист срещу Милен Радев е за 542 129 лв., а срещу Евгени Ангелов - за 744 862 лв.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"