Възпитаници на ВТУ се включват в проекти на Пловдив – Европейска столица на културата

Мисия

10-12-2016, 08:38

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Група „Многоточие” вече реализира проект „Антикомформизъм и изкуство”

Девет са членовете на творческата група „Многоточие”, създадена в началото на годината в Пловдив. Това са докторанти, магистри, бивши и настоящи студенти във Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Организацията е отворена и за нови желаещи, а принципът на постъпването им е работата по различни проекти. Амбицията на „Многоточие” е да свърже младите хора, които учат във ВТУ, с Пловдив и проектите на града във връзка с титлата „Европейска столица на културата”2019. „В момента протичат консултации за няколко проекта, които бихме могли да осъществим там. Една от целите ни е изявата на творческата личност, която днес е до голяма степен игнорирана. Нуждаем се от оригинално мислене, което да изведе единиците индивиди от смелостта да заявят гледната си точка на по-широка публика”, поясни за Общинското радио гл. ас. д-р Атанас Тотляков, преподавател във ВТУ и член на „Многоточие”. 
Групата в момента започва да работи с все повече хора, които се занимават с философия, социология на изкуството, технологии. По този начин „Многоточие” ще развива в дълбочина концепциите си. „Бихме могли да дадем на обществото решения на проблемите на съвременното общество чрез средствата на изкуството”, допълни Тотляков. 
Един проектите, реализиран от „Многоточие” от началото на годината до сега, носи заглавието „Антикомформизъм и изкуство”.