Нарушаване на правилата за движение е основната версия за трагедията в Хитрино

Скъсала се е връзката между петата и шестата цистерна, съобщават от прокуратурата

Основната версия за трагедията в Хитрино на този етап е нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост, както и имуществени вреди. Това съобщава bTV, позовавайки се на информация от Главна прокуратура. Вече е назначена техническа експертиза.

Според събраните досега доказателства връзката на композицията между пета и шеста цистерна се е скъсала и това е причинило катастрофата.

От локомотивите са иззети устройствата, измерващи скоростта, които ще се разчитат утре с помощта на експерти от БДЖ.

Трима окръжни прокурори и петима следователи от Шумен вече 14 часа работят на мястото на трагедията.

Досега са разпитани най-малко 10 души, свидетели на инцидента. Трима от разпитаните са машинистите на двата локомотива.

Те вече са освободени, но всички са дали показанията си пред съдия, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Утре ще продължат разпитите на близките на всички пострадали, както и на настанените в болниците ранени, което налага в разпитите да се включат и прокурори от Варна. От Окръжната прокуратура в Бургас са разпитали всички, участвали в композирането на влака в Бургас, иззета е и документацията за натоварването на композицията.

Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил на място и два екипа от Националната следствена служба, заедно с мобилните лаборатории за извършване на следствените действия. На място са екипи от военна болница.

Повторните огледи ще започнат утре в 7 ч., като първо ще бъдат огледани цистерните.


ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО ЧЕТЕТЕ ТУКСнимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"