Президентът ще дискутира с младежи визията им за развитие на България

Инициативата насърчава участието на младите хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите за развитие на страната ни

Днес от 13.00 ч. в Техническия университет - София под егидата на президента ще се състои петото издание на инициативата „Младежка визия за развитие на България“. Ежегодната инициатива насърчава участието на младите хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите за развитие на страната ни.

Темата на тазгодишната среща е „Приоритетите: резултати и посока“.  След официалното откриване ще се проведат заседания на шест младежки консултативни съвета. Участниците ще проведат дискусии със секретарите и съветниците на държавния глава в сферите на правни въпроси и вътрешна политика, иновации, енергийни въпроси, наука и образование, външна политика и отбрана, социални политики и пазар на труда.

Държавният глава и екипът му ще разговарят с младите хора за предизвикателствата пред страната в условията на усложнена вътрешнополитическа и международна среда. Участниците са абсолвенти, завършили с отличен успех висше образование с различни степени в университети в България и чужбина, както и активни млади хора, кандидатствали чрез онлайн платформа на конкурсни начала. Младите хора ще могат да изразят становище по предприетите реформи, по постигнатото в отделните сектори, както и по нерешените въпроси в тях.

В 15:30 часа президентът Росен Плевнелиев ще обобщи резултатите от поредното издание на инициативата и ще закрие петото издание на инициативата.