Общинският съвет в Казанлък заседава днес извънредно

С единствена точка, свързана с предоставяне за безвъзмездно управление на недвижим имот на МЗ

Общинският съвет в Казанлък ще заседава днес извънредно. Заседанието започва в 9 ч. В единствена точка от дневния ред съветниците ще обсъждат въпрос, свързан с предоставяне за безвъзмездно управление на недвижим имот в полза на Министерство на здравеопазването за разширение и реконструкция на Филиал за спешна медицинска помощ в Казанлък. Предложението на Общинска администрация е да бъдат предоставени първи етаж и част от сутерен, които се намират в северозападното крило на болницата в Казанлък, заедно с козирка на вход, навес за линейки и част от паркинга на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. 
Разглеждането на този въпрос е нужно за реализацията на голям инвестиционен проект, свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудване в системата на спешната помощ в страната. В този проект е включена и спешната помощ в Казанлък.

На днешното си заседание съветниците ще трябва да отменят предишно свое решение по въпроса от 26 май 2016 година, с което на Министерство на здравеопазването бе учредено безвъзмездно, безсрочно право на строеж за изграждане на нов спешен център, както и изграждане на топла връзка в имота, в който е построена общинската болница в Казанлък, тъй като според министерството предложението не е подходящо за изграждане на сграда за нуждите на спешната помощ.