Районна прокуратура-Пловдив предаде на съд 181 лица през месец ноември

По внесените прокурорски актове 64 лица са били предадени на съд за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2

През месец ноември 2016 г. Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда 173 прокурорски акта, с които предаде на  съд 181 лица, като от тях 89 обвинителни акта по бързи и незабавни производства и по общия ред срещу 92 лица, 43 споразумения за решаване на делото срещу 46 лица и 41 предложения спрямо 43 лица за налагане на административно наказание по реда на чл. 78а от Наказателния кодекс.  
По внесените прокурорски актове 64 лица са били предадени на съд за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда и след  осъждане с влязла в сила присъда за същото деяние и за шофиране след употреба на наркотични вещества, 19 лица са предадени на съд за държане на наркотични вещества, 25 -  за кражби,  7 - за причиняване на телесни повреди, 12 лица - за причиняване на пътно-транспортни произшествия по непредпазливост с имуществени вреди или телесни повреди, 16 лица за продажба или държане на акцизни стоки без бандерол и др.