Училището в Долна Оряховица започна работа по международен проект

Животът

12-12-2016, 13:20

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта му е да подобри мотивацията на учениците за учене на чужди езици

От тази учебна година  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица стартира нов международен проект по програма  Еразъм+  на тема „Мултикултурна комуникация – разчупване на стереотипа”. Училището е партньор по проекта, в който участват училища от Полша, Испания, Италия, Португалия, Румъния, Литва, Гърция и Турция. Проектът е с продължителност 2 учебни години – 2016-2018. Основните му цели са усъвършенстване на езиковите умения на учениците, повишаване на общата им култура по история и география на страните партньори, както и познанията им за страните от Европейския съюз и Европа. По  този начин учениците ще придобият знания за културните особености на всяка страна, традициите и обичаите на партньорите в програмата, което ще доведе до по-нататъшна проява на уважение и разбиране към различията.
Целта на този проект е да подобри мотивацията на учениците за учене на чужди езици и особено английски език чрез окуражаване на вроденото им любопитство за нови знания и умения. Проектът ще е идеален за развиване на ключови компетенции в различните области на познанието.
Първата среща бе осъществена в страната, координатор на проекта – Гърция, през месец ноември тази година. На нея координаторите на страните партньори  уточниха подробности по дейностите и продуктите, които ще  създадат учениците, участващи в проекта.