Не 500, а 50 таксита излязоха днес на протест в Бургас

Животът

12-12-2016, 17:56

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 500 таксиметрови шофьори на бунт

Недоволството е заради нов данък, който ще им бъде наложен

Въпреки заканите близо 500 собственици на таксита в Бургас да излзат на улицата, днес на протеста около 50 бургаски таксиметрови шофьори със своите автомобили се събраха на площада до „капаните" в Морската градина.

Те реагираха остро срещу изискуемата от тях местна такса, гласувана в Народното събрание преди месеци. Гневът на водачите на жълтите автомобили предизвика за пореден път данъкът „Такси", който трябва да платят предварително, за да получат годишния си лиценз.

Той е в размер на 600 лева. Ядосаните мъже и жени твърдят, че тези пари им идват твърде много, точно в началото на зимния сезон, когато колите им трябва да преминат задължително експлоатационно обслужване и да бъдат „обути" с нови зимни гуми, каза Димчо Иванов, председател на независимия синдикат „Авто` 94"

Таксиметровите шофьори бяха силно недоволни и, че исканият от тях маршрут за протест да бъде променен. Въпреки това те подчертаха, че се отказват от обиколното шествие, в съпричастност с обявения днес национален траур и „за да не изнервят допълнително гражданите". На 20 декември те ще се съберат без коли пред заседанието на Общинския съвет и ако тогава исканията им не бъдат удовлетворени, ще продължат с протестни обиколки във вериги по пътищата на града.