С откриването на зимния сезон ще има засилени проверки на всички търговски обекти

Животът

14-12-2016, 08:22

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП ще излъчва в интернет семинара „Данъци и осигуряване 2017“

Представителите на бизнеса – хотелиери, ресторантьори и представителите на ски – училища в регионите, заявиха своето задоволство от проведената среща

Срещи на браншови организации с държавните органите за контрол се проведоха на 08.12 и на 12.12.2016 г. в Пампорово и Велинград. На срещата присъстваха представители на Национална агенция за приходите, Комисията за защита на потребителите, Министерството на вътрешните работи, също така и представители на местната власт и браншови организации.
На срещите бяха разяснени мерките и действията, които ще прилага  НАП с цел спазване и правилното прилагане на данъчно-осигурителното законодателство. Представителите на държавните администрации запознаха участниците в срещите най-подробно и със санкциите, които ще се налагат за нерегламентирани и нелоялни търговски практики и тези за не-декларирането на доходи при извършване на дадена услуга.
При установяването на нередности в хода на проверките, ще се преминава и към запечатване на обектите съгласно чл. 186 от ЗДДС. В рамките на зимните месеци НАП ще следи за спазването на законовите изисквания във всички курортни комплекси по два метода: наблюдение на дейността на бранша посредством възможностите на дистанционната връзка между фискалните устройства в обектите и единната електронна система на Агенцията, но също и чрез постоянно присъствие на терен на данъчни инспектори.
Основният акцент в рамките на тази кампания е насочен към стимулиране на доброволното плащане на данъчните и осигурителни задължения и създаване на трайни партньорски отношения между НАП и нейните клиенти. Съвместните проверки на НАП, КЗП и МВР ще бъдат съгласувани от координационен център, на принципа на лятната кампания проведена в морските курорти тази година.    
Представителите на бизнеса – хотелиери, ресторантьори и представителите на ски – училища в регионите, заявиха своето задоволство от проведената среща.
„Кампанията ще бъде засилена, ще се проверяват всички обекти, независимо от дейността, която развиват“,  коментира директора на ТД на НАП Пловдив – Венелин Найденов.